Select Page

Zavod za šport RS Planica in OZS sta v sredo, 31.5. 2023, organizirala finale državnega prvenstva v odbojki na mivki za starejše učenke. Izvajalec tekmovanja je bila OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke. V finale so se uvrstile 4 šole, ki so med sabo odigrale šest tekem po sistemu vsak z vsakim.

Naša ekipa je prvo tekmo odigrala proti domačinkam iz Škofje Loke. Oba seta smo dobro začeli, vodili več kot pol seta, na koncu pa morali priznati premoč nasprotnicam. Zmagale so z 2:0 (15:9 in 15:11).

Drugo tekmo smo odigrali proti OŠ Šempeter. Igra je bila podobna kot na prvi tekmi, podoben je bil tudi rezultat, 2:0 (15:8 in 15:12).

Pred zadnjo tekmo je bilo jasno, da bo naša tretja tekma proti OŠ Kanal odločala o 3. mestu. Tudi ekipa iz Kanala je namreč izgubila obe predhodni tekmi. Obakrat je bil rezultat 2:1 in zadnji set 17:15 za nasprotnice. Naše punce so tokrat odigrale najboljšo tekmo, izkoristile utrujenost in nezbranost nasprotnic in zmagale z rezultatom 2:0 (16:14 in 15:11). Končno smo se lahko tudi mi veselili prve zmage in bronaste medalje.

Vse pohvale našim puncam za uspeh, katere je vodila trenerka Erika Fabjan. Igrale so: Pia Pintar, Žana Hrovat, Katjuša Plot, Neža Novak, Zara Nahtigal Lavrič in Albiona Guci.

Utrinke s tekmovanja in vse rezultate si lahko ogledate v biltenu.

končni bilten FINALE_odbojka na mivki

Avtor: Bojan Brulec, Foto: Uroš Pintar

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost