Select Page

Učenki naše šole – Tina Miklič (3. r) in Anja Miklič (5. b) – sta se v prvih dveh krogih angleškega tekmovanja HIPPO odlično odrezali. Tokrat sta svoje znanje angleškega jezika dokazovali na evropskih kvalifikacijah v Benetkah – Lido di Jesolo.

V torek, 23. 5. 2023, smo začele pot proti Benetkam. Tam so nas razvrstili v hotele in nam pojasnili potek tekmovanja naslednjega dne. V sredo, 24. 5. 2023, se je zjutraj začelo tekmovanje. Učenki sta pisali pisno preverjene, komisija pa je ocenjevala bralno razumevanje ter rabo jezika oz. slovnico. Ko sta dekleti zaključili s tekmovanjem, smo do večera nestrpno čakale na rezultate in se med tem zamotile z organiziranimi dejavnostmi: moštvene igre, kopanje v morju, lov na zaklad in druženje z vrstniki s celotne Evrope.

Po večerji smo bili povabljeni v gledališče, ker so bili razglašeni rezultati. V letošnjem letu je bilo v prvem krogu tekmovanja 83.285 udeležencev z Evrope, Azije in Oceanije, od tega jih je bilo 28.672 z našega kontinenta. Le nekaj najboljših pa se je uvrstilo v Benetke. Tina Miklič (3. r) je tekmovala v kategoriji najmlajših – Hippo Little, kjer je bilo le 31 najboljših učencev Evrope. Anja Miklič (5. b) je tekmovala v kategoriji Hippo 1, kjer jih je bilo 38.

Prvouvrščeni so se uvrstili na svetovno prvenstvo v Rimu, drugo uvrščeni je prejel teden počitnic v Hippo taboru v Italiji, tretje uvrščeni pa polovično plačan že omenjen tabor.

Kljub temu da se dekletoma tokrat ni uspelo uvrstiti na stopničke, sta se odlično odrezali, dobro zastopali našo državo in šolo v mednarodnem prostoru ter pridobili koristne življenjske izkušnje.

Čestitke!

Mentorica: Lucija Selan

 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost