Select Page

V petek, 14. 6. 2024, so se devetošolci še zadnjič vkrcali na skupen let, saj bo kmalu vsak posameznik letel na drugo destinacijo. Slovo od osnovnošolskih klopi nam je pripravila generacija, katerih skupni leti so bili večinoma obsijani s soncem, včasih pa nas je presenetila tudi kakšna turbulenca. Minilo je devet let guljenja šolskih klopi, izletov, prvih ljubezni, nešteto izzivov.

To je generacija, ki je mirno letela med vsemi testi in nalogami, ki so jih pripravili učitelji in na koncu pristala s kar 11 učenci, ki so prejeli nagrade za odlične dosežke v znanju vseh 9 let. Seveda pa ne smemo pozabiti na športnike, saj je bilo podeljenih 12 medalj za večletne športne dosežke ter kar 11 priznanj za vrhunske dosežke.

Na valeti smo lahko spremljali spomine s prvega poleta učencev z rumenimi rutkami, do zadnjega osnovnošolskega leta devetošolcev. Z učitelji so preživeli vse vremenske pojave, od žgočega sonca, do malo megle ter tudi strel in groma. Slišali smo ogromno zahval, ki so jih naši devetošolci zapisali za vse, ki so jim pomagali na tem delčku prepotovane poti. Posledično se je v telovadnici širila pozitivna energija, toplina, definitivno pa so tekle solze sreče in hvaležnosti.

Devetošolci so zaključili valeto s temi besedami: »To je naš simboličen konec, ob katerem nas spreleti mnogo misli in občutkov na našo ravnokar prepotovano pot; a je ta konec tudi naš nov začetek, kakor nepopisan list, kakor prazno nebo, ki ga bomo oblikovali mi, sami, z vsem, v kar nas je preoblikovalo naše skupno popotovanje.«

Dragi devetošolci, želimo vam varen in čudovit polet na nove dogodivščine.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost