Select Page

V projektu Branje ne pozna meja smo v letošnjem šolskem letu sodelovali učenci 8. b razreda.Naša partnerska šola je bila OŠ Marije Jurić Zagorke iz Zagreba. Učenci iz Zagreba so brali črtico Ivana Cankarja, Skodelica kave, mi pa roman Nikomur ne povej, hrvaške pisateljice Maje Brajko Livakovič.

V torek, 4. 6. 2024, nas je 33 učencev in 3 učiteljice iz zagrebške šole tudi obiskalo. V avli smo jih pričakali s kratkim programom, ki smo ga pripravili učenci 8. b in otroški pevski zbor Kasneje smo odšli v dva razreda, kjer smo predstavili svoja razmišljanja o knjigi in izdelovali knjižno kazalko. Po končani delavnici, smo si ogledali grad, ki je bil našim gostom zelo všeč. Po vrnitvi v šolo smo v telovadnici igrali odbojko, košarko ter se tudi malo podružili.

Tako se je naše skupno druženje počasi zaključilo.

Zahvaljujemo se Osnovni šoli Marije Jurić Zagorke za sodelovanje in darila s katerimi so nas obdarili.

Hvala tudi ge. Milki Jernejčič in občini, ki nam je omogočila brezplačen ogled gradu. Hvala pa tudi našim sponzorjem: Zavarovalnici Triglav, Kovinski galanteriji Novinec, Trimu Trebnje in Keko equipment, ki so nam omogočili darila za naše goste.

Zapisala: Živa Mirtič in Žiga Novak, 8.b

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost