Select Page

ŠOLSKI LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ

PROJEKT TRIGLAV: LETNI ČASI V POEZIJI IN SLIKI ŠOLSKI LIKOVNI IN LITERARNI NATEČAJ

Zagotovo imaš svoj najljubši letni čas, v katerem še posebej uživaš. Vabimo te, da nam preko slike in poezije prikažeš svoj najljubši letni čas.

Ponuja se priložnost, da sodeluješ na likovnem in literarnem natečaju, ki ga v šolskem letu 2023/24 razpisuje OŠ Žužemberk s podružnicami. Tema letošnjega likovnega in literarnega natečaja je Letni časi v poeziji in sliki.

                                                              Vir: https://depositphotos.com/vector/four-seasons-trees-clipart-and-vector-with-spring-summer-fall-and-winter-trees-83195006.html

Na natečaju lahko sodelujejo učenci OŠ Žužemberk s podružnicami Ajdovec, Dvor in Šmihel.

Dejavnosti za vsa triletja: ustvarjanje v različnih likovnih tehnikah (slikanje, risanje, računalniško oblikovanje, grafika) na temo mesecev in letnih časov ter pisanje japonske pesniške literarne vrste haiku v različnih jezikih.

Natečaj bo potekal od 12. 9. 2023 do 15.11. 2023.

Mentorji naredijo izbor del. Vsak razred lahko prispeva do 5 likovnih in do 5 literarnih izdelkov. Skupinski izdelki bodo izločeni. Likovni izdelki se zbirajo pri ge. Emi Pirnar, literarni pa pri ge. Aniti Starašinič. Mentorji lahko pesmi (lepopis) tudi poslikajo ter slike pošljejo ge. Aniti Starašinič: anita.starasinic1@guest.arnes.si.

Podeljenih bo 12 nagrad (6 za likovni in 6 za literarni natečaj).

Dobitniki nagrad bodo razglašeni na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Takrat bo postavljena tudi razstava z izdelki in oblikovan koledar za leto 2024. Vsi izdelki bodo predstavljeni tudi v e-biltenu na šolski spletni strani.

 

 

Žužemberk, 11. 9. 2023                                                                           Zapisala: Tinka Fric Kočjaž

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost