Select Page

V 4. razredu smo letos sodelovali v projektu eTwinning, skupaj s šolama OŠ Braslovče in Gimnazijo Ptuj. Brali smo zgodbo Shela Silversteina: The missing piece.

Zgodba govori o delčku, ki ni bil popoln. Manjkal je en njegov del, zato je bil sila nesrečen. V zgodbi smo izvedeli, kako je iskal svoj del in kaj je ugotovil, ko ga je našel.

Skupaj s sodelujočima šolama smo iskali in razmišljali, kaj povezuje ljudi, zakaj smo v današnjem svetu tako nesrečni in ves čas iščemo zunaj sebe svojo popolnost in srečo. Ugotovili smo, da smo pravzaprav popolno takšni kot smo. Naša osebnost in grajenje skupnosti, ki je povezana, daje človeku vrednost. Spoštljivi in odprti odnosi nam dajejo zadovoljstvo in smisel življenja.

Učenci so ob tem razmišljali, kaj je pravo prijateljstvo, kako rešujemo spore, da so oni tisti, ki vplivajo na svoje počutje z lastnim odnosom do sebe in sveta.

S šolami smo se večkrat dobili preko Zooma, si izmenjali svoje izkušnje in poglede. Izdelali smo igre, ki smo si jih med šolami izmenjali.

Učenci 4. razreda so uprizorili tudi igro, ki so jo predstavili še obema petima razredoma pri uri angleščine.

mag. Blanka Perpar, prof.

         

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost