V četrtek 14. 4. 2022, smo se pri pouku gospodinjstva (6.b, 1. skupina), kjer smo sami nadobudni mladi kuharji, odpravili v Ljubljano, v nakupovalno središče Citypark. Tam je bila naša naloga, da skuhamo in predstavimo znani, tradicionalni jedi, ki sta značilni za našo Dolenjsko.
V prvi skupini (Eva Murn, Maruša Hočevar in Patrik Kelšin), smo pripravili usukano župo (juho). Glavne sestavine so korenje, koleraba, suho meso in usukančki.
V drugi skupini (Manca Iskra, Tamara Maver, Neža Legan in Žan Janežič) pa so pripravili slastno sladico – mlečno proseno kašo z dušenimi jabolki.
Ko smo jedi skuhali, smo povabili mimoidoče, da naj poskusijo naši jedi. Vsi so bili zelo prijazni, saj so jih poskusili in tudi pohvalili.
Za zaključek smo ugotovili, da je bila to zelo zanimiva izkušnja in da bi se z veseljem še kdaj podali v svet kuhanja. Še malo pa bomo že pravi profesionalci.
Eva Murn in Maruša Hočevar, 6.b