V torek, 21. 1. 2020, so učenci 7. razreda pri predmetu sodobna priprava hrane k pouku povabili učence 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina. V uvodnem delu smo se razdelili v skupine in se pogovorili o delu in pravilih v kuhinji. Učiteljici Mija Penca Vehovec in Tanja Zupančič sta nam pripravili recept in sestavine za bolj zdravo različico torte Sacher. Torta Sacher velja za eno izmed najbolj znanih specialitet dunajske kuhinje in se uvršča na seznam avstrijskih nacionalnih jedi. Dodaten izziv nam je predstavljal recept torte, ki je bil zapisan v nemškem jeziku. Pred začetkom peke je bilo zato potrebno recept prevesti v slovenski jezik in nato smo lahko pričeli z delom. Učenci 7. in 9. razreda so si med seboj pomagali, da je delo teklo kot po maslu. Ker peka torte zahteva veliko časa, nam je ena skupina učencev spekla bolj zdravo, vendar še vedno slastno različico palačink. Ko smo se malo okrepčali in pregnali lakoto, smo lahko dokončali peko torte. Sacher torta je odlično uspela, celo prekašala je naša pričakovanja. Z polnimi želodčki smo se zadovoljno razšli in si obljubili, da še kdaj prijateljsko sodelujemo.
Zapisala in fotografirala: Tanja Zupančič, mag. prof.