Teden slovenske hrane smo letos obeležili prvič. Potekal je od 11. do 17. novembra 2024. V petek, 15. novembra 2024, pa smo teden zaključili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Da bi učencem čim bolj pobližje predstavili pomembnost uživanja zajtrka in pomen živil domače pridelave smo temu v tem tednu namenili veliko pozornosti. Učenci so spoznavali kako in kaj so zajtrkovali nekoč, prepevali so pesmi o čebelah, si pripravljali zdravo malico, izdelali pogrinjke za zajtrk …
Petkovo jutro je bilo posebno. Prvo šolsko uro smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Z njim smo se vključili v vseslovenski projekt s poudarkom na pomenu, prednostih in zavedanju o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave, pravilne in zdrave prehrane, živilske industrije in čebelarstva.
Osveščeni otroci bodo tudi v odrasli dobi namenjali več pozornosti rednemu, pravilnemu prehranjevanju in uživanju domače hrane, kar pa bo imelo pozitivne učinke na okolje in zdravo življenje vsakega posameznika.
Zapis in fotografije: Katarina Vrhovec, prof.