Select Page

Učenci OIP Retorika in člani šolskega Radia AS smo zadnjo sredo pred zasluženimi jesenskimi počitnicami zapluli v valove Radia 1, hkrati pa smo skočili tudi v  sosednji studio Radia Antena.

Pred stavbo nas je pričakala ga. Nina Igrutinovič, urednica vsebin na Radiu 1, ki je naše učence najprej nagovorila v sejni sobi, kjer smo sedeli na stolu Denisa Avdića, Jane Morelj in drugih znanih glasov, potem pa smo imeli tudi priložnost stopiti v studio k Anji Ramšak in Robertu Roškarju, ki sta ravno imela svoj popoldanski Šou domov. Spoznali smo tudi ostalo ekipo, ki skrbi, da voditeljem ne zmanjka besed in glasbene podlage – od “novičnikov”, “prometnikov”, monterjev, snemalcev in podobno.

Hvaležni smo tudi voditelju na Radiu Antena Maticu Hercegu, ki spada pod isto “streho” in nas je kar nekaj časa gostil v studiu ter učence za trenutek tudi spustil v eter.

Šolskim radijcem je bil obisk zagotovo v navdih, devetošolcem pa je bil dobrodošel tudi vpogled v vse poklice, ki so vpleteni v delu na radijski postaji. Mogoče pa prav koga izmed njih v prihodnosti slišimo na radijskih valovih.

Zapisala in fotografirala: Sanja Nose, prof.

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost