Select Page

V prečudovitem jesenskem soncu smo se v sredo, 19. oktobra, odpravili v gozd, kjer smo izvedli naravoslovni dan. V razredu smo se pripravili na delo. Najprej smo se pogovarjali o gozdnem bontonu ter načrtovali naš dan v gozdu. Po malici smo se polni pričakovanj odpravili do bližnjega gozda na Cviblju. Na poti smo opazovali spremembe, ki se dogajajo v naravi jeseni.

Kmalu smo zavili v gozd. V njem smo poiskali primeren kotiček za opazovanje. Najprej smo se morali umiriti. Nato smo vzpodbudili različna čutila za zaznavanje narave okoli nas. Videli, slišali, vonjali, tipali smo zelo različne stvari.

Nato so morali učenci v gozdu poiskati stvari, ki bi jih lahko uporabili kot inštrumente. Naredili smo pravi gozdni koncert.

Po koncertu so se učenci razdelili v pare in odšli na lov za gozdnim zakladom. Zelo zavzeto so iskali vse predmete, ki so bili na fotografijah. Pri tem pa so razvijali še sposobnost pozornosti in koncentracije, prav tako tudi sodelovalno učenje.

Ob koncu dela v gozdu pa smo poskrbeli še za gozdne škrate. Učenci so se prelevili v gozdne arhitekte in, z veliko mero otroške domišljije, izdelovali hišice za gozdne škrate.

Ob vračanju v šolo smo se ustavili še ob spomeniku na Cviblju in izvedli jesenski kros. Vsi prvošolci so ga uspešno pretekli.

Učenci so bili navdušeni in zelo sproščeni v naravi. Doživeli smo lep dan in upajmo, da se nam je vsaj nekaj novih znanj vtisnilo v spomin.

IMG_20221019_091203

Slika 1 of 10

Zapisala in fotografirala: Katarina Vrhovec, prof.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost