Select Page

PRESENEČENJE ZA UČENCE 5. RAZREDA

V petek, 29. 9. 2023, so se učenci 5. razreda in njuni razredničarki udeležili kratke prireditve ob uradni otvoritvi prenovljene knjižnice na OŠ Žužemberk. Gostja prireditve je bila pesnica in pisateljica ga. Magda Kastelic Hočevar.

Vse zbrane je najprej nagovorila ravnateljica ga. Mija Penca Vehovec in predstavila gostjo. Ga. Magda se je z učenci pogovarjala o pomenu branja ter jim povedala, kje ona najde inspiracijo za svoja dela. Pobliže jim je predstavila svoje novo delo: pripovedko z naslovom Uročena grajska gospodična, ki jo je tudi sama ilustrirala. Učence je še posebno razveselila, saj je vsakemu podarila omenjeno knjigo ter se jim vanjo še podpisala. Ge. Magdi se zahvaljujemo za čudovito presenečenje. Prav tako se še enkrat zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so prispevali k obnovi naše knjižnice: Krka, tovarna zdravil, d. d., Zavod Notranji izvir, Šmihel, Rera d.o.o., Antonija Pižem Krajnčič, Mojca Maver, Špela Kastelec in Andrej Zupančič.

V knjižnici lahko izbirate med pestro paleto knjig in revij, po novem pa lahko posedite tudi na novem kavču, barvitih sedalnih vrečah, ali pa zavetje poiščete v vabljivem šotoru z mehko preprogo. Učenci so se nove pridobitve zelo razveselili. Sedaj je knjižnica še bolj obiskana kot prej. Knjižničarka ga. Tinka Fric Kočjaž je povedala, da bodo s preostalimi sredstvi nakupili še namizne igre. Vljudno vabljeni v prenovljeno knjižnico.

Zapisali: ga. Tinka Fric Kočjaž in ga. Jana Mrvar

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost